ŠTA?

ŠTA?

Soda bikarbona proizvođača Solvay, proizvedena po metodi koju je Ernest Solvay otkrio 1893. godine, kojom se dobija soda izuzetne hemijske čistoće po najvišim farmaceutskim standardima, te je naročito pogodna za oralnu (unutrašnju) upotrebu i lečenje.

Soda bikarbona je derivat soli i prirodni pufer, odnosno supstanca koja stabilizuje vrednost pH faktora na 8,03. Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika – širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, tj. povećava pH vrednost – alkalizuje organizam regulišući kiselost. Soda bikarbona, zahvaljujući svojim hemijskim karakteristikama, koristi se kao višenamensko prirodno i ekološko sredstvo koje deluje efikasno, temeljno i neškodljivo na ljude i okolinu, pokrivajući veoma širok spektar:

- alkalnost – u kiseloj sredini deluje bazno;
- omekšava tvrdu vodu čineći je mekom (čime efektivnije uklanja nečistoće prilikom pranja)
- apsorbcija vlage i onemogućavanje razvoja buđi;
- uklanjanje parazita i grinja;
- uklanjanje mikroorganizama sa svežeg voća i povrća;
- prirodno ekološko sredstvo za temeljno čišćenje bez hemikalija i jakih mirisa;